KTSO HEYETİ 1-6 EKİM ÖZBEKİSTAN İŞ GEZİSİ

09 Ekim 2023

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter ve Oda Üyelerimizden oluşan Heyet 1-6 Ekim 2023 tarihleri arasında Özbekistan İş Gezisi’ne katıldılar.

Özbekistan İş Gezisi kapsamında katılımcı firmalar ile Ilfraganu Unıversity ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yapılan  İpek Yolu ve Ötesi Kongre Serisi kapsamında bu yıl düzenlenen “BİR YOL BİR KUŞAK” kongresine katılım sağlandı. Ardından Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te firmalar ile ikili iş görüşmeleri düzenlendi ve sanayi bölgesi ziyaretleri yapıldı. Taşkent’te ticari ilişkilerin gelişebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği’nde ticaret müşaviri Suavi Önal ile görüşmeler  yapıldı. Özbekistan’ın kanunları ve ticari işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Müşaviri Suavi Önal Özbekistan’a yatırım yapmanın avantajlarından bahsederek İş adamlarımıza her türlü desteği sağlayacakları bilgisini verdi.

İş gezisi kapsamında 3. Gün Semerkand’a geçilerek Chamber Of Conmerce and Industry Of Uzbekistan (Özbekistan Ticaret Odası) ziyaret edilerek Jasurbek Shodıyev ile görüşüldü. Ticari birliktelikler için adımlar atılarak  sektörler ve iş insanları hakkında  bilgiler alındı.

İş gezisinin 4. Günü Buhara’ya geçildi ve Özbekistan Savdo-Sanoat Palatası (Ticaret Odası) ziyaret edilerek Mirzayev Jamshid Taxirovich ile görüşme yapıldı. İki ülke arasında ticari işbirliklerinin gelişmesi adına gerekli bağlantıların kurulması için  çalışmalar yapıldı.

Ziyaretlerin son derece verimli ve olumlu geçtiğini aktaran Başkan Alkan, bu tür yurtdışı iş gezilerini sürdüreceklerini belirterek, önümüzdeki dönemde duyurusu yapılacak olan tüm iş gezisi organizasyonlarını tüm üyelerin takip etmelerini belirtti.