Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
ALİ PERÇİN – PERÇİN TİCARET

1-SİZİ TANITABİLİRMİYİZ?

1964 yılında Karaman doğumluyum Öğrenim hayatımı Karaman’da tamamladım. Karaman Ticaret Lisesi’den 1981 yılında mezun oldum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.


2-GİRİŞİMCİ OLMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ? SİZİ BU KARAR SÜRÜKLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

Lise öğrenimimi tamamladıktan sonra ilk olarak 1987 yılında iş hayatına bakkaliye sektörüyle başladım. Daha sonra hedefim olan gıda imalatı sektörüne geçiş yaptım. 2007 yılından itibaren gıda imalatı sektörü üzerinde ticarete devam etmekteyim.


3-KARAMAN TSO'NUN İŞ HAYATINIZDA NE TÜR ETKİLERİ OLDU?

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonu ve sektörde faaliyet gösteren oda üyeleri ile Uluslar arası Ibatech Ankara Gıda Fuarı’na katıldım. Geniş katılımın olduğu uluslar arası Ibatech Ankara Fuarında iş bağlantılarının yanı sıra iş geliştirme, son teknoloji gıda üretim makineleri ve üretim tekniklerine dair bilgiler edindim. Gıda sektörü yenilikçi ve geliştirmeye açık bir meslek dalıdır. Bu imkanı sağladıkları için, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve personeline destekleri için teşekkür ederim.


4-GELECEKLE İLGİLİ NE PLANLARINIZ VAR? İŞİNİZİ BÜYÜTMEK KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Gıda sektörünün temsilcileri ile beraber bir kooperatif kurduk. Kooperatifi kurmaktaki amacımız; Karaman’da gıda sektörünün toplu olarak faaliyet göstermesi ve gıda şehri olan Karaman’da organize sanayi bölgesine basamak olmaktadır. Arsamız ve projelerimiz belirlendi. Önümüzdeki dönemde amacımızı gerine getirerek İlimiz’e, gıda ve gıda üretimi vb. işlerle iştigal eden firmaların toplu olarak faaliyet göstereceği işyerlerini kazandıracağız.


6-TECRÜBELERİNİZE DAYANARAK GİRİŞİMCİLİKTE BAŞARI İÇİN ENKRİTİK UNSURLAR OLARAK NELERİ GÖRÜRSÜNÜZ?

Başarılı olmak için en kritik unsur bence kurumsallaşmak.


7-HEYECAN DOLU BİR GİRİŞİMCİ ADAYI İÇİN TAVSİYELERİNİZ NEDİR?

Girişimcilere tavsiyem; iş hayatına atılmadan önce Ar-Ge çalışmasını düzgün yapmalarıdır. Uzman firmalardan yardım alması ve araştırarak iş hayatına girmeleridir. Özellikle fuar ve eğitimleri takip etmelidir. Hedeflediği sektörle ilgili edinebileceği kadar çok bilgiye erişmelidir.