BAŞKANLARDAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

06 Şubat 2024

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN Miraç Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Kandiller, insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, barışın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı nadide gecelerdir.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Geçtiğimiz yıl, 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem afetiyle birlikte, ülkemizin birçok şehrinde yürekleri dağlayan acılar yaşandı. Ancak, bu zor zamanlarda birlik ve dayanışma ruhuyla bir araya gelerek yaraları sarmak, milletimizin asaletini ve birbirine olan bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarını kaybedenlere sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz.

Bu vesile ile, Miraç Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini temennisiyle; tüm  islam aleminin Miraç Kandili’ni kutlar;sevgi ve saygılarımızı sunarız” dediler.