KTSO BAŞKANLARIN´DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajda, bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan, tarihe altın harflerle nakşedilmiş bir destan olduğunu ifade ettiler.
Başkanlar; Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 104. Yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.
Bu zafer, milletimizin bağımsızlığa olan aşkının ve hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamaya tahammül edemeyeceğinin açık göstergesidir. Şehitlerimizin kanlarıyla ve büyük fedakârlıklarla kurulan, bugün tüm dünyanın saygınlığını kazanmış olan modern Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarıyla bir ve beraberdir.
Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Zafer Bayramınızı kutluyoruz.” dediler.